[Video] Di saat perpaduan antara kaum negara diuji oleh masalah, elok kita ‘Throw Back’ iklan dulu2 yang tersangat relevan ini…

Arena Media Sepanjang Zaman

Anda ingat lagi iklan yang sangat menyentuh hati seluruh rakyat Malaysia suatu masa dulu ni. Kalau tak silap iklan ni muncul pada tahun 1995 @ 1996.

Rasa2nya di saat perpaduan kaum di negara kita semacam diuji je pada hari ini, elok kita ‘throw back’ semula iklan ni… bagi gen X, Y & Z ada perlu sangat menontonnya…

Dia punya ‘punch line’ yang tersangat popular ialah…

‘Bawak perlahan sikit, geli ah… ‘

‘Eh, itu dia potong, dia kasi balik ke…’

‘Boleh tengok tak? Tak boleh…, aku sepak kan…!’

Masya Allah  مَاشَآءَاللّهُ…

Ini satu iklan yang sangat popular di kaca TV suatu masa dahulu….

Alangkah indahnya jika perpaduan kaum di antara Melayu, Cina dan India seperti yang digambarkan di dalam iklan tajaan Petronas ini…

Mari kita sama-sama ‘throw back’ kenangan indah ini di wall masing2 memandangkan perpaduan di antara kita diuji sekali lagi pada hari ini…

Anda ada kisah zaman kanak2, berkawan dengan Melayu, Cina @ India yang tak dapat dilupakan? Sungguh detik2 itu tidak mungkin akan berulang lagi kepada generasi baru kan?

Saksikan iklan ini dan ‘sharekan’ dengan generasi baru hari ini…

sumber; Arena Media Sepanjang Zaman

kredit link; Syafiq Ikhwan