LGE Perlu Tarik Balik Kenyataan ‘Melayu Jangan Terlalu Mengemis Degan kerajaan’ – Dr Samsuri Ahmad

Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar & Kuan Chee Heng

PEMBETULAN

Admin pohon maaf, diatas penyiaran artikel di atas. Sungguh tidak disangka, cybertroopher ‘setan’ sentiasa menunggu peluang mereka cipta fitnah..

Pohon maaf sekali lagi. Sebarkan…

Mengguris hati Melayu…

Perkara ini tidak seharusnya dikeluarkan oleh kerajaan Pakatan Harapan kerana kata-kata ini akan menguris hati orang-orang melayu.

Kerajaan Pas Terengganu berharap YB Menteri Kewangan dapat menarik balik kata-kata tersebut kerana ianya melibatkan semua bangsa melayu mahupun di dalam PH dan juga pembangkang di Malaysia ini.

Diharapkan agar dapat kiranya pihak kerajaan tidak rasis dengan bangsa melayu islam yang ada di tanah air ini.

Malaysiakini.com

Aktivis masyarakat Kuan Chee Heng pun sedih dengan gelaran ‘Melayu malas’

I sedih lihat Melayu terpaksa tukar hospital kerana miskin.

Sedih Melayu accident di Kesas. Di hantar ke PPUM. Tak ada duit mau bayar pendaftaran dan operation fees. PPUM is a teaching hospital. Semi private. So hendak tak hendak merayu kami hantar ambulan dan terpaksa keluar hospital AOR dan pergi ke Sg Buloh.

Sedih kalau di kata Melayu malas. Kek ekonomi Melayu amat kecil saiz nya di beri nisbah penduduk Melayu. Saya berdiri bersama bukan sahaja Melayu tetapi sedih bila orang susah di kategorikan MALAS dan kurang berjuang.

Kalau ada 10 jawatan, Melayu ada 1000 orang, mana nak letak 990 Melayu yang lain. Tambah saiz kek untuk orang Melayu lah. Kalau mereka tak rebut, baru lah kata mereka malas. Saiz kek sekarang tak cukup besar untuk Orang Melayu dan juga lain lain bangsa.

JOM , perbesarkan saiz kek. Ramai Melayu berpendapatan below RM 2000 each month. Macam mana nak makan dan berjuang? Kalau create job pun, job minah kilang dan mat kilang aja.

Gaji cukup untuk beli sabun Fab buat mandi. Nak beli Palmolive pun mau ingat 10 kali. Kadang kadang nak makan ayam 1 bulan sekali pun susah. Entah entah setahun anak pun tak dapat makan KFC atau Pizza hut. Sedih sedih.

sumber; Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar & Kuan Chee Heng

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*