Nama saya Yusuf Pitre, dilahirkan dan dibesarkan sebagai Kristian sehingga umur 12 tahun.

Leicester Dawah

Umur 13 saya telah menjadi yatim kerana pemandu ma buk yang membunuh ibu, bapa dan abang saya, hanya saya seorang sahaja yang hidup di dalam kereta.

Sejak itu saya mengecam kepercayaan saya dalam agama Kristian. Dari umur 13 hingga umur 23 tahun, saya menjalani hidup saya hanya untuk sseks, dadah dan bermain muzik dalam band, muzik yang paling buruk pada saya, saya menjadi satanisme dan muzik setan.

Hidup saya tidak pergi ke mana-mana. Saya sentiasa tertekan dan berasa seperti sesuatu yang hilang dalam hidup saya, saya benci berada di sekeliling orang dan menghadapi masalah anti sosial.

Umur 24 saya menyertai tentera AS, mengubah hidup saya, meninggalkan muzik dan dadah. Pada 2010 saya telah ditugaskan ke Iraq. Selepas perkhidmatan, saya menghadapi masalah penempatan yang semakin memburuk bagi saya.

Masalah rakyat saya menjadi sangat buruk di Amerika Syarikat, membuatkan saya fikir perlu untuk membawa diri. Saya mendapat pekerjaan di Kuwait sebagai keselamatan kontraktor.

Di sana saya mula berjumpa dengan orang-orang Islam, dan mula berkawan dengan beberapa dari mereka, dan sejak itu saya mula belajar Quran, pada masa saya menentang semua agama, tetapi semakin saya membaca Al-Quran lebih banyak hati saya dibuka.

Saya mula merasakan perkara yang tidak pernah saya rasakan sebelum ini, saya mula merasakan damai di hatiku dan bukannya membenci, kemurungan saya berhenti, hidup saya berubah dengan pantas untuk lebih baik.

Selepas beberapa bulan belajar dan merasakan perbezaan dalam hidup saya, saya kembali ke Islam, sejak itu Allah telah memberkati saya begitu banyak, Alhamdullilah.

Saya sudah Muslim 3 tahun sekarang, saya menjalani hidup saya untuk Allah dan membantu orang lain melihat Islam sejati.

sumber; Leicester Dawah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*