Petaka besar menanti bandar Baitul Maqdis – Pengerusi Markaz Al Quds Antarabangsa

sumber; aryansyazwan

Petaka besar menanti bandar Baitul Maqdis

Kata Hasan Khatir Pengerusi Markaz Al Quds Antarabangsa yang berpusat di Palestin : Israel telah mencuri dokumen-dokumen dan surat-surat penting berkaitan geran tanah, harta wakaf dan surat pemilikan tanah sekitar bandar Baitul Maqdis dan Masjid Al Aqsa ketika Masjid Al Aqsa ditutup dua minggu baru-minggu ini.

Israel sudah lama mencari jalan untuk mencari dan mendapatkan dokumen-dokumen tersebut dan mencari orang yang mempunyai kuasa ke atas dokumen itu bagi menghapuskan bukti-bukti hak orang Palestin ke atas bandar Baitul Maqdis secara umum dan Masjid Al Aqsa secara khusus.

Dokumen-dokumen inilah yang menjadi senjata utama bagi pihak umat Islam mempertahankan pemilikan mereka ke atas bandar Baitul Maqdis dan Masjid Al Aqsa.

Yang lebih merbahaya ialah kepakaran Israel mengubah dan mensabotaj dokumen tersebut bagi kepentingan mereka. Perkara ini perlu diambil berat oleh semua pihak dari kalangan umat Islam.

kredit; aryansyazwan & Mohd Mahyuddin Mohd Yusoff

# Sila “Like” dan “Follow” page “sepatuputih” untuk lebih banyak bacaan yg bermanfaat.  Jangan lupa “Like” dan “Share” juga setiap artikel supaya kebaikan akan terus berputar di dunia siber dan semoga  menjadi “pahala jariah” buat anda. Sokongan kalian semua amat dihargai.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*