Buat muka tak bersalah, penumpang warga asing ‘lepas hajat’ dalam bas

Tular di media sosial video yang dimuat naik seseorang dipercayai pemandu bas ekspres yang memaklumkan terdapat seorang penumpang warga asing membuang air di dalam pengangkutan awam tersebut.

Dekat mana sor0k n4jis?

Menerusi video yang dikongsi di akaun X Isu Semasa Viral, penumpan warga asing itu hanya mendiamkan diri tanpa memberitahu dimana naj1snya disor0k selepas ditanya pemandu.

 

Pengot0r betul penumpang warga asing ni!

Perkongsian tersebut telah menuai pelbagai maklum balas daripada warganet yang kebanyakan berasa jijik dengan perilaku sebegitu memandangkan ia terjadi di pengangkutan awam

Walau bagaimanapun, ada juga yang mengatakan mungkin warga asing terbabit sudah tidak dapat menahan diri dari membuang air tetapi pemandu tidak mahu berhenti untuk membolehkannya pergi ke tandas.

Mungkin warga asing tu kena jerk4h dengan pemandu bas kot

Macam rusa masuk kampung!

Kena bersihkan kerusi tu sendiri

Dalam satu unggahan lain di TikTok milik iskandariskandar93, dia telah berkongsi video penumpang berkenaan membersihkan tempat duduknya sambil diperhatikan perakam video.

 

@iskandariskandar93♬ bunyi asal – Tokey93 – T O K E Y 9 3

Nasibla siapa yang dapat seat tu lepas ni

Menjengah ke ruangan komen posting berkenaan, ramai yang menganggap siapa yang bakal duduk di kerusi tersebut sebagai ‘mal4ng’ kerana mungkin ada lagi bau yang kurang menyenangkan berpunca dari tindakan penumpang warga asing terbabit membuang air di situ.

Ada juga yang menceritakan pengalaman ketika menaiki bas ekspres dimana pemandu enggan berhenti walaupun sudah diminta berbuat demikian.

Tapi memang kekadang pemandu tak nak berhenti

Lain kali ada mulut tanya

Sumber: X Isu Semasa Viral, TikTok iskandariskandar93

sumber via omm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*