Makcik Kemboja Mohon Maaf Kepada Rakyat Malaysia, Perjelas Video Dibuat Untuk Motivasi

Seorang usahawan yang dilabel netizen sebagai Makcik Kemboja, akhirnya tampil membuat permohonan maaf secara terbuka selepas kec0h beberapa hari ini isu yang berkait dengannya.

Wanita yang bernama Mariyah Yaakob mengakui khilaf dan terlanjur kata-katanya sehingga mengguris hati rakyat Malaysia

“Kepada seluruh rakyat Malaysia dan warga Johor, tujuan sidang media ini diadakan sebagai permohonan maaf secara terbuka bagi pihak saya Mariyah Yaakob, dan pihak syarikat.

“Saya nak minta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia dan bangsa Melayu termasuk warga Kemboja yang terguris dengan kata-kata saya. Saya nak minta maaf atas khilaf dan keterlanjuran kata-kata,” katanya.

 

Usahawan terbabit mendakwa video yang tular itu dibuat untuk meningkatkan motivasi kepada masyarakat.

“Sejujurnya jauh di sudut hati saya tak ada sedikit pun mahu menghina mana-mana bangsa sebaliknya 100 peratus untuk motivasi,” katanya.

Sementara itu, Mariyah enggan mengulas lanjut mengenai dakwaan pihak syarikat tidak mencarumkan KWSP dan Perkeso pekerja. Sebaliknya, dia hanya meminta individu yang terkesan tampil membuat aduan kepada Jabatan Tenaga Kerja.

Dalam pada itu, anak kepada Mariyah, Ezuan Hafsham Mohd Hisyam turut mengakui kekhilafan berhubung isu yang sedang melanda.

“Saya akui kesilapan saya dan akan bertindak lebih matang selepas ini. Harap kita boleh hentikan perkara ini,” katanya.

Sabtu lalu, bekas pekerja menyahut cabaran datang ke kilang wanita itu untuk bersemuka dengan anaknya. Bagaimanapun, dia mendkwa telah dihalang untuk masuk ke pekarangan kilang tersebut.

Sumber: Sinar Harian via LM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*