Lant4ng Bersuara Isu PaIestin, kontrak Kaka Azraff dengan Warner Music didkwa tamat

Kontrak penyanyi Kaka Azraff bersama syarikat rakaman Warner Music Malaysia Sdn Bhd didkwa akan ditamatkan kerana kelantangannya mengec4m kekej4man zi0nis di PaIestin.

Memetik laporan Kosmo! Online, tular satu surat yang memaklumkan Warner Music Malaysia telah menamatkan kontrak Kaka berkuatkuasa pada 31 Disember ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K A (@kakaazraff)

Menurut kontrak tersebut, penyanyi berusia 34 tahun itu tetap akan memenuhi setiap aktiviti seni yang sudah diatur oleh pihak Warner Music walaupun selepas kontraknya ditamatkan.

Selain itu, Kaka juga diberi amaran untuk tidak mengeluarkan sebarang kenyataan atau komen yang boleh menjatuhkan imej Warner Music Malaysia serta pihak berkaitan.

Dalam pada itu, hasil tinjauan menunjukkan nama Kaka juga telah dikeluarkan daripada laman web syarikat rakaman tersebut

Terdahulu, Kaka telah membalas perkongsian InstaStory pempengaruh dan pelakon Australia pro-Israel, Nathaniel Buzolic beberapa minggu lalu.

“IsraeI yang mulakan per4ng ini. Israel ramp4s tanah mereka (orang PaIestin) dan sekarang mereka bertindak seperti mereka m4ngsa?
“Hitler sepatutnya bunuh semua orang Israel,” kata Kaka.

Susulan tindakannnya itu, maklumat Kaka termasuklah sebagai artis dibawah naungan Warner Music telah dimuatnaik ke Instagram pro-Yahudi, Jew Hate Database.

Ramai netizen pro-Israel menyer4ng akaun Instagram Kaka di ruangan komen disamping menggesa Warner Music untuk menyingk1rkan penyanyi itu

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K A (@kakaazraff)

Sekadar info, syarikat induk Warner Music Group telah memuat naik satu hantaran Instagram menyatakan sokongan syarikat tersebut terhadap IsraeI disamping menyifatkan Ha mas sebagai penggan4s.

Sumber: Kosmo! Online, Instagram Kaka Azraff

Sumber via omm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*