‘Kecede raan Akibat Mempertahankan Diri’- Zayn Rayyan Dipercayai Dicek1k

Sangat memilukan apabila pihak polis mengklasifikasikan kem4tian kan4k-kan4k aut1sme, Zayn Rayyan yang hilang beberapa hari lalu sebagai m4ti dibun0h.

Zayn cuba pertahankan diri

Terbaharu, pihak polis mengesahkan terdapat kesan lu.ka mempertahankan diri pada tubuh Zayn yang ditemui dalam keadaan tidak sedarkan diri di anak sungai berhampiran kawasan apartmennya.

Menurut Pengarah Jabatan Sias4tan Jen4yah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Seri Mohd Shuhaily Mohd Zain hasil bed4h sias4t turut mendapati kemat1an anak syu.rga berusia 6 tahun itu berpunca daripada kec3deraan di leher dipercayai ak1bat dic3kik.

Dalam konteks ini (punca kem4tian) saya rasa elok saya sebut bed4h sias4t menemui defensive wound (kec3deraan ak1bat mempertah4nkan diri)

Shuhaily turut mendedahkan bahawa sias4tan awal yang dibuat mendapati m4ngsa dipercayai dibun0h di lokasi yang berbeza sebelum may4tnya ditinggalkan di tempat kejadian.

Menurut Shuhailu, kawasan anak sungai tersebut merupakan kawasan terpencil yang jarang sekali dilalui orang ramai. Susulan itu, pihak polis percaya susp3k yang membun0h Zayn sangat pak4r mengenai selok belok kawasan tersebut.

Kita boleh rumuskan dari usaha pencarian oleh IPD Petaling Jaya selama dua hari di tempat sama tetapi (m4ngsa) tidak ditemui.

Namun, ditemui pada hari kedua, lewat malam semalam.

Mengambil dari situ kita boleh rumuskan m4ngsa mungkin m4ti di tempat lain dan diletakkan di situ

Ketika ini, pihak polis masih menjalankan sias4tan bagi mengenal pasti susp3k dan k.es akan disias4t sesyen 302 Kanun Kese.ksaan kerana membun0h.

Sumber: Harian Metro

Sumber OhBulan

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*